Vanaf vandaag is onze nieuwste bakkerswinkel in Wyck - Maastricht geopend...

Vanwege het grote aantal passanten is het nieuwe filiaal volledig geënt op de ‘to go-klant’. Zelfbediening staat centraal in de winkel, waarin hout en zwart de boventoon voeren qua inrichting. We hebben niet gekozen voor de klassieke vitrine, maar voor broodschappen aan de muur en een los presentatiemeubel in het midden. Klanten kunnen alles zelf pakken. Ook de broden, die ze vervolgens zelf op drie verschillende diktes kunnen snijden. Willen ze liever geholpen worden, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. We kozen niet alleen voor dit concept vanwege de focus op de ‘to go-klant’, maar ook omdat de winkel slechts 50 vierkante meter telt. Zet je er een toonbank met vitrine in, dan is deze meteen vol.

Wij hebben er bewust voor gekozen om in de winkel in Wyck een uitgebreid assortiment desembroden aan te bieden en een beperkte keuze aan traditionele gistbroden. Naast passanten richten we ons ook op bewoners van de wijk. Luxere desembroden met bijvoorbeeld cranberry’s of noten zijn opgenomen in ons assortiment. Daarnaast ligt een belangrijke focus op vlaaien; het vlaaienrek staat in de etalage. Veel toeristen die langskomen op weg naar het station - ons filiaal ligt op de looproute van het centrum naar het centraal station van Maastricht – wippen nog even binnen, om een vlaai mee te nemen voor thuis.

Om de klanten optimaal te bedienen bieden we ook belegde broodjes en coffee to go. Deze broodjes bakken we af in een combi-oven achterin de winkel. Op deze manier krijgt de klant een warm broodje mee, en creëren we maximale geur- en versbeleving. Voor de winkel is een klein terras; we merken dat veel klanten het prettig vinden om daar even te gaan zitten met hun broodje en bekertje koffie.